BKS Schagen ontmoet studenten op Mix & Match event

Op 17 april jl. organiseerde de Studievereniging Technische Bedrijfskunde Alkmaar (https://technischebedrijfskunde.com/)het jaarlijkse Mix (https://mixenmatchevents.nl/) waar studenten bedrijven ontmoeten. In de grote kerk van Alkmaar presenteerden meer dan 60 bedrijven zich aan de studenten via rondetafelgesprekken. De deelnemende bedrijven maken kennis met de studenten en andersom. De studenten kunnen zich zo oriënteren m.b.t. stageplaatsen of vervolgstappen na de studie en bij de bedrijven ‘snuffelen’ welke het beste past bij de eigen studierichting of interesses.

Door de laagdrempelige opzet komen bedrijven en studenten op een informele manier met elkaar in gesprek en is er alle ruimte voor vragen en opmerkingen, terwijl bedrijven uitleg geven over wat ze doen en waar er mogelijkheden liggen voor de studenten. Voor de bedrijven zijn deze evenementen uitgelezen mogelijkheden om in contact te komen met potentiële toekomstige nieuwe medewerkers.

Gezien het succes van de afgelopen jaren blijkt dat dit evenement vele stagiairs oplevert die vaak na de stage in verbinding blijven met de betreffende bedrijven en toekomstige medewerkers worden.

BKS Schagen doet jaarlijks mee aan dit prachtige event en zo ook dit jaar. Luuk Wagter en Tijl Velseboer, medewerkers van BKS Schagen, presenteerden zich aan de studenten en gaven uitleg over bouwkostenadvies en het maken van bouwkostenbegrotingen. In meerdere ronden schoven studenten uit diverse studierichtingen aan, met name vanuit Bouwmanagement en Bouwkunde.

Bij BKS Schagen is bouwen niet timmeren of stapelen maar berekenen. Een goede bouwkostenberekening (begroting) is de start van elk bouwproject. Bij BKS leer je het maken van een begroting/ calculatie, wat extra “gereedschap” is voor de rest van je carrière.

Kortom, ook dit jaar was weer een groot succes met veel interesse in BKS Schagen en interessante gesprekken aan tafel tussen BKS en de studenten.

 

luuk mix and match luuk mix and match